Dobrodošli

Prijetno okolje, ribiški izziv, izvrstna hrana, gostoljubnost ... Vse to znova in znova privablja ljudi k ribnikom v Mačkovcih pri Brestanici. Ljubitelji ribolova lahko v idiličnem okolju lovijo krape, amurje, rdečeperke, linje, babuške in druge vrste rib. Ljubitelji dobre hrane pa se lahko v prijetnem okolju narave, v gostišču Ribnik Dular, pogostijo z ribjimi in drugimi okusnimi jedmi ter vini Bizeljsko-Sremiškega vinorodnega okoliša.

Na naših spletnih straneh izveste več o zgodovini ribiške družine, aktualnih dejavnostih ter viziji za prihodnost. Prav tako vas bomo redno obveščali o tekmovanjih, s fotografijami pa popestrili napisano.

Želimo vam prijetno brskanje po naših spletnih straneh in vas vabimo, da nas obiščete!

Rekorden ulov

Krap, ulovljen 17.8.2012 (teža 22 kg) v ribniku v Mačkovcih, ujela Slavica Markovič

RIBIŠKA DRUŽINA

Ribniki v Mačkovcih pri Brestanici so jedro zaokroženega zemljišča v lasti RD Brestanica-Krško. Nastali so na območju nekdanjih grajskih in trapistovskih ribnikov. Vodstvo ribiške družine se je leta 1961 odločilo za nakup zemljišča, na katerem so s prostovoljnim delom ribičev zrasli trije ribniki s skupno površino 6,5 hektarjev. Uredili so dostop, nasipe, zaporne naprave in z dobrimi pogoji začeli z vzrejo rib. Stavbišče z manjšo zgradbo se je kmalu začelo spreminjati v sodoben ribiški dom, ki je postal središče tamkajšnje gostinske in turistične dejavnosti.

Ribiči lahko uživajo v lovu na krapa, amurja, tolstolobika, rdečeoko, rdečeperko, linja, babuško in druge vrste rib.